La Font i el Barri del Xorrador

Localització:
El barri del Xorrador és un patit nucli, format per tres carrers: Xorrador, Barranc del Cinc, i Les Llometes. A més, està limitat pel barranc del Benissaidó a l'esquerra i a la dreta la central elèctrica de Les Llometes. Aquest xicotet racó d'Alcoi es caracteritza per unes cases baixes i la presència d'algunes fàbriques. El Xorrador es troba prop del barri de l'Eixample d'Alcoi però en certa manera està aïlla,t al trobarse més a munt i disposat en les vessants de la muntanya de Sant Cristòfol. Al final del carrer Xorrador es troba un edifici característic, el Molí del Xorrador. Aquest edifici, antigament feia ús de l'energia de les aigües com molts dels molins d'Alcoi. Al costat d'ell hi ha, un xicotet passadís que en portal al riu i a un camí per accedir a la font.
La font del Xorrador es troba als peus del barranc del Cint, davall de la zona escarpada del Teular del Llonganisser, a la partida de Cotes Altes. Les aigües que baixen del barranc es filtren i donen lloc al naixement del riu Benissaidó i on van a parar també les aigües de la font. Seguint el barranc es troben moltes hortes treballades pel veïnat del barri. A més a més ñ'àrea de la font del Xorrador ha sigut obra de ciutadans desinteressats que amb els anys han fet bancs i seients d'obra i a més han canalitzat la font. Per contra, el paratge ha sigut alterat per les obres negatives i destructives de l'urbanització de Serelles.

El molí del Xorrador: La font del Xorrador: La bassa del Xorrador:L'urbanització de Serelles: El Barranc del Benissaidó: